Ortodox Konferens i England

Antiokias Ortodoxa Prosteri i Storbritannien har konferens i Swanwick 2012
måndag 30:e april – onsdag 2:e maj 

Tema: Lärjungeskap

Ladda ner anmälningsblankett här

Välkommen till en härlig 3-dagars konferens där man träffar ortodoxa lekmän från alla möjliga delar av England; konvertiter, folk som är uppvuxna inom ortodoxa kyrkan – alla möjliga. Det firas morgon- och aftongudstjänst samt liturgi på sista dagen vanligtvis. Vi ber tillsammans, lyssnar på föreläsare, fikar och umgås. Det blir som ett kurortsbesök för själen! Konferenscentrum i Swanwick är verkligen trevligt – modern hotellstandard på rummen och god mat (ingår i priset).

Pris per person: £130 ( = ca 1450 kronor) men stipendier finns för dem som har svårt ekonomiskt (skriv i så fall till Fader Gregory Hallam: orthodox [at] clara.net).

Metropoliten Johannes avser att närvara vid konferensen och kommer att föreläsa om andlig ledarskap / andlig föräldraskap.

Alla är välkomna: ortodoxa, icke-ortodoxa, från alla stift och jurisdiktion. Anmälan gör man till Fader Gregory: orthodox [snabel-A] clara.net.  I och med att det är krångligt med att skicka betalningar till England kan vi i församlingen samordna betalningen. Kontakta Herman: hermanfields.79 [at] gmail.com om du vill ha hjälp med att betala avgiften.

Förra år var vi två som åkte tillsammans till konferensen. Vi åkte Ryan Air på förmiddagen den dagen konferensen började, och åkte hem samma dag den avslutades eftersom första dagens aktiviteter börjar inte förrän kl 15, och slutar redan vid lunchtid på sista dagen. Vi hyrde bil och körde 2,5 timmar till Swanwick vilket var både snabbare och billigare än tåg eller annan kollektivtrafik. Om vi blir flera som åker från Sverige i år borde vi på samma sätt kunna samåka från flygplatsen till konferensen och tillbaka, och på så vis spara mycket pengar. Hör av dig till hHerman via e-postadressen ovan om du är intresserad.

Berätta för dina vänner på facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *