Nya lokaler!

Vi tackar Vasakyrkan för deras gästvänlighet.

Vi tackar Vasakyrkan för deras gästvänlighet.

I nästan sex år har vår församling fått låna Vasa församlings lokaler (Svenska Kyrkan) mitt i stan. För deras gästvänlighet är vi oändligt tacksamma. Nu är det dock, av olika anledningar, dags att flytta.

Från och med januari 2017 kommer vår församling att låna kyrkolokal av grekiska församlingen i Göteborg, Agia Triada (Heliga Treenigheten). Deras präst, fader Petros, välkomnar oss med öppna armar.

Två positiva saker med flytten är att vi kommer att få låna deras kyrka två gånger i månaden, samt att det är en färdig ortodox kyrkobyggnad vilket betyder att vi inte behöver ställa i ordning lika mycket inför varje gång vi ska fira liturgin.

grekiska-kyrkan

Grekisk-Ortodoxa kyrkan i Göteborg

Grekiska kyrkan ligger på Hisingen. Adressen är Sehlstedsgatan 10. Se denna karta. Det är en vit liten kyrkobyggnad med röda knutar mitt i ett bostadsområde. Fri parkering finns vid kyrkan.

Den som vill åka kollektivt gör det antingen genom att åka spårvagn (5, 6 & 10) till Wieselgrensplatsen, och promenera norrut på wieselgrensgatan. Sväng höger på Solvändsgatat enligt karta nedan.

Man kan också åka buss (22, 36 & 136) till hållplats Sehlstedtsgatan som ligger precis norr om själva kyrkan (hållplatsen är den lilla ljusblå rutan på kartan nedan).

Gudstjänstschema hittar du här. Nästa liturgi är 14 januari kl. 11:00. Välkommen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *